Nevíte, co uvařit na víkend? Tento recept vás pokaždé zachrání| Chutný TV

Nevíte, co uvařit na víkend? Tento recept vás pokaždé zachrání| Chutný TV

Suroviny:

1 bageta

120 g rajčatového protlaku

220 g mozzarelly

½ svazku čerstvé bazalky

500 g kuřecích prsou

½ čajové lžičky soli

½ čajové lžičky černého pepře

½ čajové lžičky sladké papriky

2 polévkové lžíce oleje

2 polévkové lžíce sójové omáčky

Na omáčku:

50 g rozpuštěného másla

3 stroužky česneku

20 g nasekané bazalky

20 g nastrouhaného parmazánu

Bagetu podélně rozpůlíme 1 ks
Horní půlku dáme na stranu
Odstraníme všechny drobky
Kuřecí prsa omyjeme a vložíme je do mísy 500 g
Osolíme 1/2 čajové lžičky
Opepříme 1/2 čajové lžičky
Okořeníme sladkou paprikou 1/2 čajové lžičky
Přidáme olej 2 polévkové lžíce
Přilijeme sójovou omáčku 2 polévkové lžíce
Vše dobře promícháme
DÁME MARINOVAT na 20 MIN
Marinované kuřecí kousky vložíme do nádoby na pečení
Zalijeme je marinádou
PEČEME na 220 °C po dobu 30 MIN
Když je maso upečené, necháme ho 10 minut vychladnout, poté prsa rozpůlíme a nakrájíme na plátky
Na bagetu vyskládáme tlustou vrstvu
Pomažeme ji rajčatovým protlakem 120 g
Mozzarellu nakrájíme na plátky 110 g
Plátky mozzarelly naskládáme na rajčatový protlak
Poklademe bazalkové listy 1 / 2 svazku
Posypeme nastrouhanou mozzarellou 110 g
A přikryjeme horní půlkou bagety
Bagetu vložíme do pekáče (ve velikosti 30x40 cm) vyloženého pečícím papírem
Připravíme si omáčku: do mísy dáme rozpuštěné máslo 50 g
Přidáme nastrouhaný parmazán 20 g
Přisypeme nasekanou bazalku 20 g
Přidáme česnek 3 ks / stroužky
Dobře promícháme
Výslednou omáčkou pomažeme celou bagetu
PEČEME na 180 °C po dobu 30 MIN