Nudličky z hovězí kýty s česnekovo-smetanovou omáčkou - M. Ihnačák - RECEPTY K. LIDLU

Hovězí kýta je šťavnatá, vesměs libová a při správné přípravě se prakticky rozpadá na jazyku. Proto šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na nudličky právě z hovězí kýty, které připravuje v česnekovo-smetanové omáčce. Základem česnekové omáčky je cibule a řapíkatý celer, ale nechybí právě ani smetana, díky které recept připomíná tolik oblíbený stroganov (či stroganoff). Hovězí kýtu podává šéfkuchař s pečenými brambory, ale skvěle si pochutnáte například i s rýží! S čím si ji dáte vy?

Suroviny:
· 3 cibule
· 3 řapíky celer
· olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 600 g hovězí kýta Řezníkova čerstvá porce
· 4 bobkový list Kania
· 6 kuliček nové koření
· 5 stroužků česnek
· čerstvý rozmarýn
· 250 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
· 1 lžíce máslo Pilos
· 1 kg brambory
· 1 svazek lahůdková cibulka

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/nudlicky-z-hovezi-kyty-s-cesnekovo-smetanovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timdcodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava základu v hrnci
1:30 Příprava masa
2:18 Přidání dalších surovin do základu
2:48 Příprava brambor a jejich pečení
4: 09 Dokončení a dušení masa v omáčce
5:00 Dokončení omáčky
6:15 Servírování a závěr