Nugetky z tofu připravené v horkovzdušné fritéze - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Na tomto receptu si pochutnají nejenom vegani a vegetariáni! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video na bezmasé nugetky připravované v horkovzdušné fritéze. K jejich přípravě použijete tofu a je jenom na vás, jestli zvolíte přírodní, bylinkové, marinované anebo třeba uzené. Aby byly tofu nugetky krásně křupavé, je dobré je ve fritéze krátce předpéct a poté obalit v mouce, škrobu, směsi koření dle chuti a na závěr v drcených kukuřičných lupínkách. Nakonec vám udělají radost buď jen tak, nebo jako součást hlavního jídla. Co jste z tofu naposledy uvařili vy?

Suroviny:
· 360 g tofu
· 100 g hladká mouka
· 1 lžíce kukuřičná mouka
· 30 g bramborový škrob
· 150 g sladká chilli omáčka Kania
· 1 lžička mletá paprika
· 1 lžička mletý česnek
· 1 lžička kari koření
· sůl
· pepř
· 1 lžíce voda
· 50 g kukuřičné lupínky
· rostlinný olej ve spreji


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/nugetky-z-tofu-pripravene-v-horkovzdusne-friteze

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Vložení do fritézy a pečení
0:47 Obalení tofu
1:14 Dopečení tofu
1:34 Dodělání omáčkou a servírování