Panenka ve slanině s houbovým ragú a pečenými brambory - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Vepřová panenka je velmi oblíbené maso už jenom z toho důvodu, že se skvěle hodí na přípravu rychlých a jednoduchých minutek.

Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept z vepřové panenky ve slanině, kterou doplnil rozmarýnem a hlavně houbovým ragú a pečenými brambory.

Ve video návodu uvidíte nejen to, jak připravit houbové ragú (které snadno využijete i v jiných receptech), ale také jak správně nakrájet brambory, aby byly rovnoměrně pečené. Nakonec přidejte i trochu restované kapusty a můžete začít zvát ke stolu! Jakou specialitu z vepřové panenky máte nejraději vy?

Suroviny:

  • 4 velké brambory
  • 100 g přepuštěného másla Ghí Milbona
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větvička + 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 8 medailonků z vepřové panenky ve slanině Řezníkova čerstvá porce
  • 8 větviček čerstvého rozmarýnu
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 lžička másla Pilos
  • 200 g žampionů
  • 50 g šalotky
  • 50 ml brandy
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku) Pilos
  • 300 g kapusty
  • 2 lžíce listové petržele