Panenka ve slanině s houbovým ragú a pečenými brambory - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU
Vepřová panenka je velmi oblíbené maso už jenom z toho důvodu, že se skvěle hodí na přípravu rychlých a jednoduchých minutek.
Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept z vepřové panenky ve slanině, kterou doplnil rozmarýnem a hlavně houbovým ragú a pečenými brambory.
Ve video návodu uvidíte nejen to, jak připravit houbové ragú (které snadno využijete i v jiných receptech), ale také jak správně nakrájet brambory, aby byly rovnoměrně pečené. Nakonec přidejte i trochu restované kapusty a můžete začít zvát ke stolu! Jakou specialitu z vepřové panenky máte nejraději vy?
Suroviny:
- 4 velké brambory
- 100 g přepuštěného másla Ghí Milbona
- 3 stroužky česneku
- 1 větvička + 1 lžíce čerstvého tymiánu
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- 8 medailonků z vepřové panenky ve slanině Řezníkova čerstvá porce
- 8 větviček čerstvého rozmarýnu
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- 1 lžička másla Pilos
- 200 g žampionů
- 50 g šalotky
- 50 ml brandy
- 100 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku) Pilos
- 300 g kapusty
- 2 lžíce listové petržele