Panna cotta - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Panna cotta je vedle tiramisu snad nejoblíbenější italský moučník. A jak je pro italskou kuchyni typické, ani tento dezert Vám nedá moc zabrat. „Vařená smetana“, jak zní název tohoto dezertu v překladu, trochu připomíná náš pudink, její chuť je však nesrovnatelně lehčí. Panna cottu můžete doplnit libovolným ovocem a vždy bude chutnat báječně.

Recept na přípravu panna cotty:
Suroviny:
6 plátků želatiny
1 l čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
360 g cukru krupice
2 vanilkové lusky
500 ml ušlehané smetany
jahodová omáčka na ozdobu
čerstvé ovoce na ozdobu
čerstvá máta na ozdobu

Postup:
Želatinu namočte do studené vody. Neušlehanou smetanu vlijte do rendlíku a přisypte cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, vyškrábejte semínka, společně s luskem přidejte do rendlíku a zahřívejte, až se rozpustí cukr. Přidejte vyždímanou želatinu, nechte ji rozpustit a přeceďte přes sítko. Takto připravený základ vychlaďte v lázni se studenou vodou, poté vmíchejte po částech ušlehanou smetanu. Panna cottu naplňte do skleniček a nechte ztuhnout v lednici. Dozdobte jahodovou omáčkou, drobným ovocem a snítkou máty a podávejte.

Viz trick Romana na panna cotta a nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/panna-cotta

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe