Pečená hovězí žebra s fazolemi, rajčaty a sušenými houbami
Hovězí žebra sice nejsou minutka, kterou byste měli hotovou za chvíli, ale delší příprava rozhodně stojí za to! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na žebra s fazolemi, rajčaty a sušenými houbami, ve kterém vás naučí hovězí žebra správně očistit, naporcovat i uvařit předtím, než přijdou do trouby. Během toho si stihnete nejenom uklidit kuchyňskou linku, ale také připravit omáčku, do které kromě rajčat, fazolí a hub přijdou i chilli papričky nebo lahůdková cibulka. Na závěr stačí už jen vše společně upéct a podávat s čerstvě opečeným chlebem. Jak máte žebra nejraději vy?
Suroviny:
200 g barevné fazole
1,2 kg hovězí žebra
keramický mlýnek s mořskou solí Kania
3 bobkové listy Kania
5 kuliček černý pepř Kania
5 kuliček nové koření Kania
1 svazek lahůdková cibulka
4 stroužky česnek
2 pálivá paprička
extra panenský olivový olej Primadonna
1 lžička sladká mletá paprika Kania
100 ml červené suché víno
1 hrst sušené houby
400 g loupaná rajčata Baresa
keramický mlýnek s pepřem Kania
1 ciabatta
čerstvý rozmarýn
100 g beraních rohů Freshona
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecena-hovezi-zebra-s-fazolemi-rajcaty-a-susenymi-houbami
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 ÚVod
0:19 Příprava žeber
0:57 Příprava základu a omáčky
3:17 Maso a fazole pečení v troubě
3:57 Pečené ciabatty
4:35 Servírování a závěr
Suroviny:
200 g barevné fazole
1,2 kg hovězí žebra
keramický mlýnek s mořskou solí Kania
3 bobkové listy Kania
5 kuliček černý pepř Kania
5 kuliček nové koření Kania
1 svazek lahůdková cibulka
4 stroužky česnek
2 pálivá paprička
extra panenský olivový olej Primadonna
1 lžička sladká mletá paprika Kania
100 ml červené suché víno
1 hrst sušené houby
400 g loupaná rajčata Baresa
keramický mlýnek s pepřem Kania
1 ciabatta
čerstvý rozmarýn
100 g beraních rohů Freshona
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecena-hovezi-zebra-s-fazolemi-rajcaty-a-susenymi-houbami
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 ÚVod
0:19 Příprava žeber
0:57 Příprava základu a omáčky
3:17 Maso a fazole pečení v troubě
3:57 Pečené ciabatty
4:35 Servírování a závěr