Pečená husa s dýňovým zelím - Roman Paulus - recepty Lidl

Skvělá inspirace na originálně pojatou svatomartinskou husu!

Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na pomalu pečenou husu, která je doplněná další podzimní klasikou – dýní. Tu konkrétně v pokrmu najdete v podobě dýňového zelí.

Zjistíte, jak celou husu naporcovat a naplnit cibulí, zázvorem, jablky a mandarinkami, které jí přidají příjemný zimní nádech.

Zatímco se husa bude péct (můžete ji nechat péct klidně celou noc), připravíte si podle návodu Romana Pauluse zelí s husím sádlem, cibulkou, česnekem a hlavně dýní Hokkaidó a jablkem, které příloze dodají jak skvělou vůni, tak hlavně chuť. A pokud by vám bylo zelí málo, připravte si třeba ještě lokše nebo bramborový knedlík.

Suroviny:

Husa:
· 1 celá husa
· 1 cibule
· 100 g zázvoru
· 2 jablka
· 1 mandarinka
· 1 lžička majoránky Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 1 lžička celého kmínu Kania
Zelí:
· 1 cibule -
· 1 stroužek česneku
· 1 lžička celého kmínu Kania
· 500 g dýně hokaido
· 1 jablko
· keramický mlýnek s chilli Kania
· 2 lžíce jablečného octa
· 2 lžíce bio javorového sirup Maribel