Pečená jehněčí kýta a bramborová roláda se špenátem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Jehněčí maso je specialita, která se hodí zejména k přípravě svátečního nebo nedělního oběda. Zkuste ji podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse – pečenou s cibulí, česnekem a tymiánem, který se podobně jako rozmarýn k jehněčímu masu náramně hodí. Zatímco bude kýta v troubě, zvládnete si připravit i netradiční přílohu v podobě bramborové rolády plněné špenátem. Zjistíte, jak připravit těsto na bramborový knedlík, jak ho správně naplnit špenátem i jak výslednou roládu jednoduše uvařit v potravinové fólii a alobalu. Nakonec už stačí jen servírovat a užít si společný oběd. ️ Jaký recept z jehněčího máte nejraději vy?

Suroviny:
Jehněčí kýta:
· 1 kg jehněčí kýta
· 100 g cibule
· 30 g česnek
· 1 snítka čerstvý tymián
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 500 ml voda
Roláda:
· 600 g vařené brambory
· 3 × vejce „M“
· 200 g hrubá mouka Belbake
· 250 g mražený listový špenát Freshona

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecena-jehneci-kyta-a-bramborova-rolada-se-spenatem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes

0:00 Úvod
0:10 Příprava jehněčí kýty do pekáče
0:48 Pečení masa v troubě
1:03 Příprava bramborového těsta
1:44 Špenátová náplň
2:14 Rolování rolády
1:04 Vaření rolády ve vroucí vodě
4:16 Krájení masa na plátky
4:31 Dokončení a servírování