Pečená kachna na červeném víně s mandlemi a bramborovou kaší -Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pečená kachna je oblíbeným nedělním obědem nejenom v Česku, ale i na Slovensku, a tak šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept s přehledným návodem na pečenou kachnu na červeném víně s mandlemi a domácí bramborovou kaší jako přílohou. Naučíte se všechny triky, které vám pomohou zajistit skvělou chuť, jemné maso a křupavou kůrčičku. Zároveň, protože kachna se peče alespoň 2 hodiny, zvládnete během toho připravit i domácí bramborovou kaši a omáčku na dochucení. Nakonec zbývá jen svolat všechny hosty ke stolu! Jak máte kačenu nejraději vy?

Suroviny:
· 1 celá kachna
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 500 ml suchého červeného vína
· 6 bobkových listů Kania
· 1,5 kg brambor
· 125 g másla Pilos
· olivový olej Primadona
· 2 lžíce hladké mouky Belbake
· 3 lžíce rybízového džemu Maribel
· ½ citronu (šťáva)
· 100 g mandlí Alesto
· 2 svazky lahůdkové cibulky
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecena-kachna-na-cervenem-vine-s-mandlemi-a-bramborovou-kasi

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:15 Příprava kachny a ochucení
1:06 Příprava brambor
1:30 Opečení mandlí
1:40 Příprava jíšky
2:48 Vytažení kachny trouby
3:00 Příprava omáčky
3:20 Příprava kaše
4:01 Dodělání omáčky
4:50 Restování lahůdkové cibulky
5:21 Servírování