Pečená krůtí stehna a gratinované bramborové noky se špenátem - podle Romana Pauluse

Špikování je skvělý způsob, jak dodat šťavnatost jinak suššímu masu. Dost určitě znáte použití této techniky například u hovězího masa, šéfkuchař Roman Paulus vám ale ukáže, že se dá skvěle použít i při přípravě drůbeže – v tomto případě krůtích stehen. Kromě toho, že se naučíte, jak prošpikovat krůtí maso anglickou slaninou, zjistíte i jak během pečení krůty připravit přílohu v podobě gratinovaných bramborových noků.

K tomu budete potřebovat kromě samotných noků také

  • smetanu,
  • cibuli,
  • blanšírovaný špenát
  • a spoustu sýra.

Až bude vše krásně propečené, můžete začít podávat! Už jste někdy drůbež špikovali?

Suroviny:
Maso:
- 4 krůtí spodní stehna Řezníkova čerstvá porce
- 100 g anglické slaniny v celku Pikok
- 1 mrkev
- 60 g celeru
- 1 petržel
- 100 g cibule
- 4 stroužky česneku
- větvička rozmarýnu
Noky:
- 1 lžíce másla Pilos
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku) Pilos
- 200 g spařeného listového špenátu
- 400 g bramborových noků Italiamo
- hrst strouhanky Belbake
- 70 g goudy Pilos
- 70 g čedaru mature Valley Spire
- 60 g plísňového sýra Rival Pilos
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- keramický mlýnek s pepřem Kania