Pečená kuřecí křídla s citrusy a parmazánem - M. Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Myslíte si, že už vás žádný recept na kuřecí křidélka nemůže překvapit? Tak to jste ještě nevyzkoušeli tento od šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který kuřecí křídla připravil trochu netradičně s příchutí citrusových plodů. Samotná křídla se marinují v citrusové kůře, ale tu hlavní chuť citrusových plodů dodává receptu jogurtový dresink s kůrou citronu, limetky i pomerančů. Další výraznou chuť křídlům pak dodává posypka z parmazánu a chilli. Uždibujte jen tak, nebo s opečenou bagetou! Jaký je váš oblíbený recept na křídla? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
· 1,5 kg kuřecí křídla
· olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 2 bio pomeranč
· 2 bio citron
· 2 bio limetka
· 250 g jogurt řeckého typu Pilos
· 1 lžička med
· ½ citron (šťáva)
· 1 pálivá paprička
· 50 g parmazán Italiamo
· 1 hrst čerstvá listová petržel
· 2 bageta (případně bezlepková)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecena-kureci-kridla-s-citrusy-a-parmazanem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:19 Příprava kuřecích křídel
0:52 Pečení křídel
1:04 Jogurtový dresing
1:45 Příprava posypky
2:42 Opečení bagety
3:36 Dokončení a servírování
4:03 Závěr