Pečená vepřová žebra s fenyklem a bílým vínem - M.Ihnačák - RECEPTY K.LIDLU

Pokud máte rádi vepřová žebírka, je tento recept pro vás to pravé! Šéfkuchař Marcel Ihnačák si připravil recept na vepřová žebra v medové marinádě podávaná s restovaným fenyklem. A tentokrát na vaření nebyl sám – asistoval mu jeho host, metalista Miro. Zjistíte, jak žebra správně naporcovat i jak připravit jednoduchou marinádu z medu, bylinek a koření. Zatímco se žebra budou péct na bílém víně, stihnete v klidu připravit přílohu v podobě restovaného fenykl s lahůdkovou cibulkou, citronovou kůrou a bazalkou. Podávat nakonec můžete ještě s lehkým salátkem a několika plátky čerstvého chleba. Jak máte žebírka nejraději vy?

Suroviny:
· 4 fenykl
· 1,5 kg masitá vepřová žebra
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 2 bio citron (kůra + šťáva)
· 2 lžíce med
· čerstvý rozmarýn
· olivový olej Primadonna
· 200 ml bílé suché víno
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 1 hrst zelené olivy bez pecek Baresa
· 1 hrst černé olivy bez pecek Baresa
· 2 lžíce máslo Pilos
· mix listových salátů
· čerstvá bazalka
· 1 chléb

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecena-veprova-zebra-s-fenyklem-a-bilym-vinem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Nakrájení žeber a okořenění
1:16 Příprava fenyklu
1:30 Dochucení marinády žeber
1:58 Žebra na plech a podlití vínem
2:09 Pečení žeber
2:25 Příprava cibulky
3:30 Opečení a dochucení fenyklu na pánvi
4:33 podlití žeber
5:09 Příprava salátu
5:56 Servírování