Pečené krůtí prso s kari čočkou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

S krůtím masem vařil už asi každý, ale vyzkoušeli jste ho zkombinovat s kari? Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné pečené krůtí prso s kari rýží. Zjistíte, jak správně prso nakrájet, svázat i nakořenit. Díky tomu, že ho budete péct pěkně pomalu, si zachová svou šťavnatost. K tomu se naučíte i připravovat základ kari z cibule, česneku, mrkve, květáku, sekaných rajčat a koření, včetně kurkumy. V receptu využijete rovnou dva druhy čoček – hnědou, kterou je potřeba předem namočit, a červenou, která naopak žádné namáčení dopředu nevyžaduje. Nakonec si dejte jako přílohu basmati rýži nebo indický chléb naan. Napište nám, jak vám chutnalo!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/pecene-kruti-prso-s-kari-cockou

Suroviny:
- 800 g krůtího prsa v celku Řezníkova čerstvá porce
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- snítka čerstvého rozmarýnu
- snítka čerstvého tymiánu
- 4 lžíce bio kokosového oleje Vita D´or
- 1 lžíce sekaného zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 100 g květáku
- 1 lžíce mleté kurkumy Kania
- 2 lžíce kari koření Kania
- 200 ml bio krájených rajčat Freshona
- 500 ml drůbežího vývaru
- 100 g hnědé čočky Campo Largo
- 100 g červené čočky Campo Largo
- 100 ml kokosového mléka Freshona
- 4 lžíce sekaného čerstvého koriandru + na ozdobu
- 400 g vařené basmati rýže Golden Sun

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe