Pečené kuře na rozmarýnu s houbovou pohankou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pečená stehna se vyznačují výjimečnou šťavnatostí, obzvláště, když je pečete i s kostí. O tom ví i šéfkuchař Roman Paulus, který připravil recept na pečené kuřecí s houbovou pohankou. Naučíte se, jak připravit kuřecí stehna na pečení a proč přidat do pekáčku i poloviny cibulí a celé stroužky česneku. Zatímco se bude maso péct, připravíte si pohanku inspirovanou houbovým kubou, která se připravuje s kořenovou zeleninou a samozřejmě i houbami – hlívou ústřičnou a žampiony, ale můžete přidat i namočené sušené lesní houby. Už jste pohanku někdy vyzkoušeli? Jaký recept s ní máte nejraději?

Suroviny:
Kuřecí stehna:
· 4 × kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 snítka čerstvý rozmarýn
· 2 × cibule
· 20 stroužky česnek
· 250 ml voda

Pohanka:
· 2 lžíce máslo Pilos
· 1 × cibule
· 4 stroužky česnek
· 40 g mrkev
· 35 g kořenová petržel
· 35 g celer
· 100 g hlíva ústřičná
· 100 g žampiony
· 200 ml kuřecí vývar
· 400 g pohanka Campo Largo
· 20 g listová petržel


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecene-kure-na-rozmarynu-s-houbovou-pohankou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Nakořenění kuřecích prsou a pečení
1:18 Příprava pohanky
3:10 Servírování