Pečené kuře s mladou kořenovou zeleninou a slaninou - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Recepty, které se dají celé připravit v jediném hrnci nebo pekáči, jsou skvělé už jen proto, že po nich nezbude příliš mnoho nádobí, které byste museli umývat. A přesně takový je i recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který natočil video návod na kuře pečené s mladou kořenovou zeleninou a brambory. I jeho samotná příprava je jednoduchá – stačí nakrájet zeleninu, dát ji do pekáče (nebo na plech) a překrýt plátky slaniny pro ještě lepší chuť. Pak přijde na řadu samotné kuře, které jednoduše naporcujete a upečete společně se zeleninou. Zatímco se kuře peče, můžete umýt nože a prkénka a pak všechny zavolat ke stolu! S čím máte kuře nejraději vy?

Suroviny:
· 4 petržel
· 4 mrkev
· 2 kedlubna
· 5 stroužků česnek
· 500 g brambory
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 hrst čerstvý rozmarýn
· olivový olej Primadonna
· 100 g plátky slaniny Pikok
· 1 kuře
· 200 ml bílé suché víno
· na ozdobu čerstvá listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecene-kure-s-mladou-korenovou-zeleninou-a-slaninou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:15 Příprava zeleniny a brambor na plech
1:41 Přidání slaniny
1:57 Příprava kuřete – porcování
2:24 Kuře na plech
2:48 Pečení
3:03 Vyndání z trouby a servírování