Pečené morkové kosti s opečeným chlebem a chilli salsou - M. Ihnačák - RECEPTY K. LIDLU

Pro někoho to jsou jen obyčejné kosti, pro někoho dalšího skvělá pochoutka. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na pečené morkové kosti, ke kterým navíc připravil výbornou pikantní salsu. ️ Na tu budete potřebovat šalotku, řapíkatý celer, samozřejmě chilli, spoustu bylinek a trochu překvapivě i kyselé okurky. Na závěr stačí, když opečete kousek chleba a pečený morek se salsou naservírujete přímo na něj! Už jste někdy morek ochutnali? Napište nám o tom!

Suroviny:
· 3 kg morkových kostí
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 2 řapíky celer
· 1 šalotka
· 3 stroužky česnek
· 2 pálivá paprička
· 1 hrst čerstvá bazalka
· 1 hrst čerstvá listová petržel
· 100 g nakládané okurky Freshona
· olivový olej Primadonna
· 1 citron (šťáva)
· ½ chleba

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecene-morkove-kosti-s-opecenym-chlebem-a-chilli-salsou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:20 Příprava masa a pečení na plechu
0:47 Příprava salsy
3:01 Opečení chleba
3:45 Vybrání špeku z kostí a dochucení
4:14 Servírování