Pečené vepřové se zázvorem, česnekem a rozmarýnem - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pečené vepřové je skvělá pochoutka, která chutná nejlépe se sklenicí vychlazeného piva. Ale nakupte raději i černé pivo, protože tentokrát se vám bude hodit i k podlévání. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřové na černém pivu s pečenými brambory a česnekovým chlebem. Na začátek se naučíte připravit zázvorovou marinádu, která se nehodí jen na vepřové, ale klidně i na kuřecí nebo jiné maso. Kromě zázvory a oleje budete na její přípravu potřebovat ještě česnek, rozmarýn a pálivou papričku. ️ Až bude maso namarinované, stačí ho dát do trouby, časem přidat brambory a můžete podávat. Buď jen takhle, nebo můžete přidat nasucho opečené česnekové topinky. Jak máte vepřové nejraději vy?


Suroviny:
· 50 g zázvor
· 50 g česnek
· 1 hrst čerstvý rozmarýn
· 3 × pálivá paprička
· olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 2,5 kg porcované vepřové (střední část)
· 1 l tmavé pivo
· 1 kg brambory
· 1 × bílý chléb
· 1 stroužek česneku


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecene-veprove-se-zazvorem-cesnekem-a-rozmarynem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:17 Příprava marinády
1:27 Příprava masa
1:55 Marinování masa
2:15 Pečení masa
2:45 Příprava brambor
3:14 Pečení brambor s masem
3:50 Grilovaný chléb s česnekem
4:24 Servírování a ozdobení