Pečený bůček se zelím - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pečený vepřový bok je skvělý nedělní oběd, kterému se můžete s láskou věnovat už od rána. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na bůček s křupavou kůžičkou se zelím a špekovými knedlíky. Zjistíte, jak bůček správně nasolit, aby byla kůrčička krásně vypečená, i jak ho připravit na pečení s cibulí česnekem a chcete-li, tak i kapkou černého piva. Zatímco se bude bůček péct, stihnete si v klidu připravit kysané zelí restované na sádle s cibulí a slaninou a neodolatelné špekové knedlíky. S čím máte bůček nejraději vy? Napište nám to do komentářů!

Bůček:
· 1 kg vepřový bok s kostí Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 1 lžička celý kmín Kania
· 7 stroužků česnek
· 1 cibule
· 200 ml voda
· špekový knedlík

Zelí:
• 2 bobkový list Kania
• 5 kuliček nové koření
• 8 kuliček celý černý pepř Kania
• 1 lžíce vepřové sádlo Pikok
• 1 cibule
• 50 g anglická slanina Pikok
• 1 lžička celý kmín Kania
• 500 g kysané zelí Chef select
• 200 ml voda
• 1 brambora

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/peceny-bucek-se-zelim

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava bůčku, nasolení, nakořenění
1:00 přidání česneku, cibule, podlití vodou
1:18 Vložení do trouby, pečení
1:54 Příprava základu na zelí
3:00 Příprava zelí
3:22 Dušení
3:24 Servírování
4:25 Závěr