Pečený králík s nádivkou a krémovým špenátem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Králík nepatří mezi masa, která by se v Česku připravovala často, ale jarní a velikonoční období jsou skvělou příležitostí k tomu, jak nějaký nový recept s králíkem vyzkoušet. Co takhle nadívaný pečený králík s batáty a krémovým špenátem podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse? Naučíte se, jak připravit nádivku z pečiva, špenátu, šunky (nebo slaniny) a dalších nezbytných surovin, jako jsou vejce nebo mléko. Samotné nadívání králíka je potom hračka – můžete použít hřbet nebo stehna. Další části králíka opečte společně s naditými a objevte tip, na co je nejlépe využít. Nakonec samozřejmě uvidíte i jak jednoduše králíka nadít, upéct a připravit k němu skvělou přílohu v podobě pečených batátů a smetanového špenátu. Jaký je váš vztah ke králičímu masu? Napište nám to do komentářů!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/peceny-kralik-s-nadivkou-a-kremovym-spenatem

Suroviny:
- 3 včerejší housky
- hrst čerstvého špenátu
- 100 g vepřové šunky Pikok
- 3 lžíce másla Pilos
- 100 ml plnotučného mléka Pilos
- 2 vejce „M“
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- 1 kuchaný králík bez hlavy
- 100 g drůbežích jater Řezníkova čerstvá porce
- bio extra panenského olivového oleje Primadonna
- asi 500 ml vody
- 2 velké batáty
- 2 šalotky
- 250 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
- 400 g čerstvého listového špenátu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe