Pečivo s čedarem a pálivými papričkami - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Na burgery, jen tak s máslem nebo jako příloha k salátu – tyto kynuté sýrové bulky se hodí prakticky na cokoliv. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na sýrové pečivo, které se připravuje ze základního kynutého těsta doplněného o špetku rozmarýnu a špaldovou mouku. Po nakynutí je třeba ho rozválet rovnou dvakrát – poprvé, abyste ho mohli posypat čedarem (nebo jiným sýrem) a chilli kořením, a podruhé (po dalším kynutí), abyste z něj konečně vytvarovali chutné bulky. Na ty můžete jít dvojí cestou – buď vytvarujete úhledné bochánky, anebo je připravíte poněkud rustikální jednoduchým rozkrájením těsta na zhruba stejné díly. S čím si je dáte vy?

Suroviny:
· 280 g hladká mouka + na pomoučnění
· 20 g celozrnná špaldová mouka
· 1 lžíce sekaný čerstvý rozmarýn
· 21 g čerstvé droždí
· 6 g sůl
· 225 g voda
· 75 g sýr čedar
· 30 g pálivé papričky

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecivo-s-cedarem-a-palivymi-paprickami

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:08 Příprava těsta
0:50 Nakynutí těsta a vyválení těsta
1:14 Přidání čedaru do těsta
1:41 Zabalení a nakynutí
1:50 Vyválení těsta
2:11 Nakrájení na plech
2:25 Pečení
2:45 Závěr