PERKELT "GULÁŠ" z vepřového masa a halušky na sádle ️

Perkelt (Pörkölt) pochází z Maďarska a jedná se o jednoduchý recept na jídlo podobné guláši. Základem Perkeltu je vepřové maso a kvalitní zelenina (rajčata a papriky). Perkelt se nezahušťuje a neobsahuje tolik šťávy jako guláš. Jako přílohu jsme zvolili halušky osmažené na sádle. Stejně jako u jiných receptů, tak i Perkelt má mnoho variací. Vyzkoušejte tuto variantu! Určitě Vám bude chutnat. Dobrou chuť přejí Brepta a Petr Eliáš (námořník) šéfkuchař restaurace u Námořníka (Hukvaldy).

Seznam použitých ingrediencí:

Cibule
Vepřové plecko 1 kg
Sádlo 100 g
Rajčatový protlak
Sůl a pepř
Prášková paprika 30 g
Červená a zelená paprika
Tři rajčata
Hovězí vývar

Pokud chcete podpořit moji tvorbu, navštivte můj e-shop a udělejte si radost! Děkuji Vám!

►►► Když v e-shopu prémiových nožů v nákupním košíku zadáte heslo RBB získáváte 20% slevu na vybrané nože! (Kromě zboží v akci) Odkaz na obchod najdete v e-shopu: https://www.receptybezbrepty.cz

#Receptybezbrepty #Perkelt #Pörkölt #Guláš

► MAIL: Brepta@receptybezbrepty.cz
► FACEBOOK: https://www.facebook.com/Receptybezbrepty
► INSTAGRAM: https://www.instagram.com/receptybezbrepty
► PINTEREST: https://cz.pinterest.com/receptybezbrepty/
► TWITTER: https://twitter.com/RBrepty
► PŘIHLASTE SE K ODBĚRU A DEJTE LAJK! DĚKUJEME!