Pikantní grilovaná kuřecí křidélka na medu - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Těžko byste hledali někoho, kdo by si na grilovačce nechtěl pochutnat na křupavých kuřecích křidélkách. Právě proto připravil šéfkuchař Roman Paulus tento recept na grilovaná kuřecí křídla. Mimo jiné v něm zjistíte i to, proč byste měli do suché marinády přidat i jedlou sodu. Zatímco budete křidélka na nepřímém žáru grilovat, stihnete si pohodlně připravit omáčku z medu a limetkové šťávy, ve které maso na úplný závěr obalíte. Podávejte ideálně s tzatziki, česnekovou bagetou a vychlazeným pivem! A dejte nám do komentářů vědět, co máme ogrilovat příště!

Suroviny:
Kořenicí směs:
· 2 lžíce sušený česnek Kania
· 2 lžíce pálivá mletá paprika Kania
· 2 lžíce mletý černý pepř Kania
· 2 lžíce jedlá soda Belbake
· 2 lžíce sůl Kania
Grilovaná křidélka:
· 1600 g kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
· 2 lžíce máslo Pilos
· 2 lžíce worcestrová omáčka
· 2 lžíce med
· 2 lžíce limetková šťáva
Příloha:
· 2 bageta s česnekovým máslem (případně bezlepkové pečivo)
· tzatziki

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pikantni-grilovana-kureci-kridelka-na-medu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Marinování křídel
0:40 Grilování
1:40 Příprava omáčky a namočení křídel
2:40 Servírování a závěr