Pita chléb - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Pita chléb je velmi oblíbenou přílohou zejména v arabské kuchyni. Peče se ve velmi rozehřáté pánvi, což způsobí, že se chléb nafoukne. Proto jej můžete k jídlu nejen přikusovat, můžete ho ale také naplnit. Podává se s tradičními specialitami, jako je například hummus či falafel, zachutná vám ale i k zeleninovému ragú. Podívejte se na následující video, v němž vám Roman Paulus prozradí, jak pita chléb připravit doma.

Recept na přípravu domácího pita chleba
Suroviny:
180 ml teplé vody
10 g droždí
3 g cukru
špetka soli
300 g polohrubé mouky

Postup:
Teplou vodu smíchejte s droždím, cukrem a solí. Poté přisypte mouku a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte úhledný bochánek, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
Po vykynutí těsto rozdělte na 6 – 7 dílů a z každého udělejte malý bochánek. Ty rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tenké placky, které nechte ještě chvíli nakynout.
Pita chléb pečte na hodně rozpálené pánvi bez tuku. Obracejte asi po deseti vteřinách, až se chléb nafoukne.

Viz trick Romana na Pita chleb a nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/pita-chleb

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe