PIZZA S KUŘECÍM MASEM! - Recept | Když Vaří Babička

Podrobný recept na pizzu s kuřecím masem:
Na těsto Budeme potřebovat:
225 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička sušeného droždí
1/4 lžičky cukru
1 lžička oleje
180 ml vlažné vody

Na rajčatovou omáčku budeme potřebovat:
lžička oleje
1/2 drobně nakrájené cibule
2-3 stroužky česneku
400 g rajčatového pyré nebo 400 g plechovka loupaných rajčat
sůl
trochu cukru dle chuti
bylinky (bazalku nebo tymián (mohou být i sušené)

Ostatní suroviny do pizzy:
400-500 g kuřecích prsou
1 lžíce oleje
100 g sýru Chedar
150-200 g sýru eidam (30%)
1/2 cibule
100 g anglické slaniny
zelená petrželka
olej na vymazání plechu

Postup:
Droždí a cukr rozmícháme s vodou a necháme na teplém místě aktivovat. Mouku smícháme se solí, přidáme olej a aktivní droždí . Vymíchané přendáme na pomoučenou plochu a hněteme do pružného těsta. Přendáme do čisté mísy, překryjeme folií a necháme minimálně půl hodiny kynout. Mezitím k na oleji opečené cibuli přidáme rajčatové pyré, prolisovaný česnek, osolíme, osladíme dle vlastní chuti a krátce povaříme. Pokud použijeme loupaná rajčata rozmixujeme. Nakonec vmícháme čerstvé bylinky. Kuřecí maso nakrájené na malé kousky opečeme na oleji, přidáme 2-3 malé sběračky rajčatové omáčky a dusíme dokud se tekutina neodpaří. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na pánvi dokřupava. Sýr nastrouháme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Petrželku nakrájíme. Plech vymažeme olejem a po celé jeho ploše roztáhneme vykynuté těsto. Potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme větší polovinou sýra, poklademe masovou směsí a měsíčky cibule a zasypeme zbytkem sýra. Nakonec posypeme opečenou slaninou a petrželkou. Pečeme při 200°C cca 15-20 minut.

Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram a označ mě @kdyzvaribabicka

Také mě můžete sledovat na sociálních sítích:
Instagram: http://bit.ly/kdyzvaribabickaig
Facebook: http://bit.ly/kdyzvaribabickafb

Tvorba videa:
obsazení: Babička
kamera: Hendys
střih: Hendys
intro: Thr0nSK

obchodní záležitosti: kdyzvaribabicka@gmail.com

© Když Vaří Babička, Hendys 2017