PODĚBRADKA! - Recept | Když Vaří Babička

Podrobný recept na Poděbradku:
Budeme potřebovat:
1 větší cibuli
40 dkg libového vepřového masa (kýta, plecko)
cca 30 g másla
1 polévkovovou lžíci sladké papriky
1 menší mrkev
malou plechovku sterilovaného hrášku (200 g)
sůl
kelímek sladké smetany 12%
2 lžíce hladké mouky

Postup:
Na másle zpěníme drobě nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, zasyperme sladkou paprikou , promícháme a zalejeme cca 0,5 l teplé vody. Když je maso téměř měkké přidáme na drobné kostičky nakrájenou mrkev a hrášek i s nálevem a ještě krátce povaříme. Nakonec přilejeme
smetanu a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Omáčka chutná nejlépe s těstovinami.

Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram s #kdyzvaribabicka

Také mě můžete sledovat na sociálních sítích:
Instagram: http://bit.ly/kdyzvaribabickaig
Facebook: http://bit.ly/kdyzvaribabickafb

Tvorba videa:
obsazení: Babička
kamera: Hendys
střih: Hendys
intro: Thr0nSK

obchodní záležitosti: kdyzvaribabicka@gmail.com

© Když Vaří Babička, Hendys 2019