Pošírovaný losos s rajčaty a bílým vínem - M. Ihnačák - RECEPTY K. LIDLU

Losos se většinou připravuje grilovaný nebo pečený v pánvi, ale můžete ho zkusit i uvařit ve výborné zeleninové omáčce. Přesně tak, jako to ve svém video receptu dělá šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás kromě toho naučí lososa i správně naporcovat. Základem omáčky je orestovaná kořenová zelenina s česnekem, lahůdkovou cibulkou, rajčaty a suchým vínem pro ještě výraznější chuť. Losos se pak pošíruje přímo v omáčce, takže si na celý recept vystačíte s jednou dostatečně velkou pánví. A jak si lososa dáváte nejraději vy?

Suroviny:
· 1 svazek mrkev s natí
· 1 svazek petržel s natí
· extra panenský olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 4 stroužky česnek
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 200 ml suché bílé víno
· 250 g cherry rajčata
· 400 g loupaná krájená rajčata Baresa
· zeleninový vývar
· 1 kg filety z lososa
· ½ citron (šťáva)
· listová petržel
· 2 lžíce máslo Pilos


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/posirovany-losos-s-rajcaty-a-bilym-vinem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe