Profiterolka s drobenkou - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Profiterolky jsou úžasný křehký dezert původem z Francie. Připravují se z odpalovaného těsta, které znáte například z pečení českých věnečků nebo větrníků. Šéfkuchař Roman Paulus vás ale naučí upéct speciální profiterolky s drobenkou, které celému dezertu dodají ještě více na křehkosti. Zjistíte, jak správně odpálit těsto i jak ho pomocí cukrářského sáčku přenést na pečičí plech. Zároveň se dozvíte, jak na speciální drobenku, která celé profiterolky krásně dozdobí. Nakonec už zbývá jen dokončit krémem. Můžete jím profiterolky naplnit pomocí cukrářského sáčku, nebo je všechny proříznout a naplnit je opravdu velkoryse. Umíte péct z odpalovaného těsta? Pochlubte se v komentářích!

Suroviny:
Odpalované těsto:
150 g plnotučného mléka
150 g vody
150 g másla
6 g vanilkového cukru
3 g soli
300 g hladké mouky
350 g vajec (asi 8 kusů)

Drobenka:
250 g másla
250 g třtinového cukru
250 g hladké mouky

Dokončení:
pudinkovo-vanilkový krém
moučkový cukr na posypání

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/profiterolky-s-drobenkou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe