Provensálské mini kuřátko z jednoho pekáče - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pakliže máte chuť na výborný oběd a chcete ho mít prakticky bez práce, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. ‍ Ten se inspiroval Francií a připravil provensálské mini kuřátko pečené s brambory a kořenovou zeleninou. Samotné baby kuřátko i přílohu zvládnete upéct najednou v jediném pekáči, a tak se vyhnete starostem s mytím nádobí! Francouzský nádech receptu dodává tymián – tradiční provensálské koření – a citronová kůra. Už jste někdy baby kuře ochutnali? Pochlubte se, jak se vám zamlouvalo!

Suroviny:
· 200 g malé brambory
· 130 g mrkev
· 130 g kořenová petržel
· 140 g celer
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 4 francouzské mini kuřátko
· 1 lžíce sušený tymián Kania
· 1 bio citron (kůra)
· 100 g máslo Pilos
· 400 ml voda
· 1 snítka listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/provensalske-mini-kuratko-z-jednoho-pekace

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:07 Suroviny do pekáče a okořenění
1:16 Pečení
1:26 Servírování