Restované brambory po asijsku - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Přílohy v asijské kuchyni zdaleka nejsou jenom o rýži. Hojně se využívají i brambory, což dokazuje i recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten při svém cestování po Srí Lance objevil tamější přílohu, která se skládá z restovaných brambor a spousty typického cejlonského koření. Brambory se vaří ve vodě s kurkumou (proto mají krásně žlutou barvu) a pak se v pánvi orestují s chilli, zázvorem, kari listy, skořicí a několika dalšími asijskými kořeními a bylinami. Hotové pak poslouží jako skvělá příloha, ale samy o sobě i jako lehká večeře. ️ Co si k asijským pokrmům dáváte nejraději vy?

Suroviny:
· 1 lžíce kokosový olej
· 150 g šalotka
· 1 lžička strouhaný zázvor
· 1 lžička strouhaný česnek
· 1 × svitek skořice
· mletý pepř
· sůl
· 20 × kari listy
· 1 lžička sušené chilli
· 1 lžička mleté chilli
· 2 lžičky mletá kurkuma
· pandanové listy (lze vynechat)
· 400 g brambory


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/restovane-brambory-po-asijsku

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:21 Příprava základu na pánvi a zarestování
1:23 Přidání brambor do základu a prohřátí
1:40 Servírování