Řízek z krkovice dopečený v troubě se šťouchanými brambory - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU
Vepřová krkovice je ideálním masem na tradiční řízky, protože je sama o sobě krásně šťavnatá. Ale může ještě šťavnatější! Stačí, když řízky připravíte tak, že je nejdříve klasicky obalíte v trojobalu, předsmažíte na oleji či na sádle a nakonec dopečete v troubě. Díky tomu nemusí být plátky masa tak tenké a zůstanou i po dopečené plné šťávy a chuti. Se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší si pochutnáte nejlépe. Už jste řízky pečené v troubě někdy vyzkoušeli?
Suroviny:
· 4 plátky vepřová krkovice bez kosti
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 200 g hladká mouka Belbake
· 2 vejce „M“
· 200 g strouhanka Belbake
· 100 g vepřové sádlo Pikok
· 600 g brambory
· 1 lžíce máslo Pilos
· 200 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
· 50 g lahůdková cibulka
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/rizek-z-krkovice-dopeceny-v-troube-se-stouchanymi-brambory
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
0:00 Úvod
0:10 Naklepání a okořenění masa
0:54 Obalení v trojobalu
1:20 Smažení
1:49 Vložení do trouby
2:11 Příprava šťouchaných brambor
3:34 vyndání řízků z trouby a servírování
4:10 Závěr
Suroviny:
· 4 plátky vepřová krkovice bez kosti
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 200 g hladká mouka Belbake
· 2 vejce „M“
· 200 g strouhanka Belbake
· 100 g vepřové sádlo Pikok
· 600 g brambory
· 1 lžíce máslo Pilos
· 200 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
· 50 g lahůdková cibulka
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/rizek-z-krkovice-dopeceny-v-troube-se-stouchanymi-brambory
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
0:00 Úvod
0:10 Naklepání a okořenění masa
0:54 Obalení v trojobalu
1:20 Smažení
1:49 Vložení do trouby
2:11 Příprava šťouchaných brambor
3:34 vyndání řízků z trouby a servírování
4:10 Závěr