ROZINKOVÁ SRDÍČKA! - Recept | Když Vaří Babička
Podrobný recept na rozinková srdíčka:
Na těsto budeme potřebovat:
60 g rozinek
200 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva
100 g změklé Hery
1 vejce
1 žloutek
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetku nastrouhané citronové kůry
Na slepení a ozdobení budeme potřebovat:
pikantnější džem
citronová poleva
celé rozinky
Na citrónovou polevu budeme potřebovat:
100 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Prosátý cukr dáme do misky, polijeme horkou vodou, přidáme citronovou šťávu a třeme, až je poleva hladká, lesklá a houstne. Zůstává-li řídká, přidáme ještě trochu cukru. Rozinky rozsekáme, přidáme ostatní přísady a zpracujeme na tuhé těsto, které necháme minimálně 30 minut, nejlepe však přes noc, odležet v lednici. Odležené těsto vyválíme na pomoučeném válu, nebo pomocí mikrotenové folie, na plát o síle cca 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 180°C asi 12 minut dorůžova. Vychladlá srdíčka spojíme džemem, potřeme citronovou polevou, do které hned vmáčkneme rozinku a
necháme zaschnout.
Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram s #kdyzvaribabicka
Také mě můžete sledovat na sociálních sítích:
Instagram: http://bit.ly/kdyzvaribabickaig
Facebook: http://bit.ly/kdyzvaribabickafb
Tvorba videa:
obsazení: Babička
kamera: Hendys
střih: Hendys
intro: Thr0nSK
obchodní záležitosti: kdyzvaribabicka@gmail.com
© Když Vaří Babička, Hendys 2018
Na těsto budeme potřebovat:
60 g rozinek
200 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva
100 g změklé Hery
1 vejce
1 žloutek
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetku nastrouhané citronové kůry
Na slepení a ozdobení budeme potřebovat:
pikantnější džem
citronová poleva
celé rozinky
Na citrónovou polevu budeme potřebovat:
100 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Prosátý cukr dáme do misky, polijeme horkou vodou, přidáme citronovou šťávu a třeme, až je poleva hladká, lesklá a houstne. Zůstává-li řídká, přidáme ještě trochu cukru. Rozinky rozsekáme, přidáme ostatní přísady a zpracujeme na tuhé těsto, které necháme minimálně 30 minut, nejlepe však přes noc, odležet v lednici. Odležené těsto vyválíme na pomoučeném válu, nebo pomocí mikrotenové folie, na plát o síle cca 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 180°C asi 12 minut dorůžova. Vychladlá srdíčka spojíme džemem, potřeme citronovou polevou, do které hned vmáčkneme rozinku a
necháme zaschnout.
Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram s #kdyzvaribabicka
Také mě můžete sledovat na sociálních sítích:
Instagram: http://bit.ly/kdyzvaribabickaig
Facebook: http://bit.ly/kdyzvaribabickafb
Tvorba videa:
obsazení: Babička
kamera: Hendys
střih: Hendys
intro: Thr0nSK
obchodní záležitosti: kdyzvaribabicka@gmail.com
© Když Vaří Babička, Hendys 2018