Ryba na páře se zeleninou a šafránovou omáčkou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kdy naposledy jste vařili se šafránem? Toto nejvzácnější koření světa se skvěle hodí k rybám, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém připravil tresku vařenou v páře se šafránovou omáčkou. Na tu budete kromě samotného šafránu potřebovat ještě například máslo a šalotku (jedná se o variaci na omáčku beurre blonde), a zatímco se ryba bude vařit, stihnete připravit i přílohu v podobě středomořské zeleniny. V zimě ji stačí orestovat v pánvi, ale v létě vám bude nejvíce chutnat, když ji před podáváním ugrilujete. A jak tresku nejraději připravujete vy? Pochlubte se v komentářích!

Omáčka:
· 50 ml bílý vinný ocet
· 100 ml bílé víno Soave
· 3 větší šalotka
· 1 špetka šafrán Deluxe
· 600 g treska (filet)
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 3 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
· 2 stroužky česnek
· 200 g cuketa
· keramický mlýnek s chilli Kania
· 100 g brambory
· 100 g cherry rajčata
· 1 snítka čerstvá bazalka
· 2 lžíce máslo Pilos

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/ryba-na-pare-se-zeleninou-a-safranovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Základ na omáčku
1:00 Příprava filetů
1:25 Vaření v páře
1:46 Příprava přílohy a omáčky
3:04 Servírování