Rychlá sýrová omáčka na těstoviny - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Těžko byste hledali někoho, kdo by nemiloval sýrovou omáčku. A přesně proto natočil šéfkuchař Roman Paulus recept na výbornou sýrovou omáčku na těstoviny, kterou budete mít hotovou za několik minut! Budete potřebovat připravit základ z cibule, česneku a bílého vína, ale pak stačí už jen přidat vaše oblíbené sýry – například parmazán a sýr s modrou plísní. Omáčku můžete zjemnit smetanou, ale protože ji po přidání bylinek ještě promixujete, vystačíte si i bez ní. Hodí se na všechny druhy těstovin, ale také třeba k pečenému masu – nejlépe ke kuřecímu nebo vepřové panence. S jakým sýrem si ji připravíte vy?

Suroviny:
· 25 g extra panenský olivový olej
· 4 stroužky česnek
· 50 g cibule
· 50 ml bílé suché víno
· 250 ml drůbeží/zeleninový vývar
· 100 g sýr s modrou plísní Rival
· 100 g parmazán
· pepř
· sůl
· 20 g čerstvé bylinky (petržel, bazalka, pažitka)
· 100 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/rychla-syrova-omacka-na-testoviny

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava základu na pánvi
0:54 Přidání sýrů
1:12 Přidání koření a soli
1:40 Přidání bylinek a smetany
1:57 Rozmixování
2:26 Smíchání omáčky s těstovinama a dokončení
2:55 Servírování