Salát s dýní, prosciuttem, fíky a parmazánem - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Dýňová sezóna je tu! Ať už si pěstujete na zahrádce vlastní, nebo si je domů přinášíte z obchodu, určitě se nemusíte omezovat jen na dýňovou polévku. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil se svou hostkou recept na výborný salát s dýní, fíky a prosciuttem. Kromě samotného salátu budete potřebovat většinu dalších surovin orestovat v pánvi, ať už nasucho, nebo s kapkou oleje, což zajistí, že se vám během vaření krásně provoní celá kuchyň. Nakonec ale bude stačit už jen vše promíchat, přisypat hrst vlašských ořechů a v duchu hesla „sýru není nikdy dost“ zasypat celý salát hoblinkami parmazánu. Jak rádi připravujete dýni vy?

Suroviny:
· 400 g máslová dýně
· olivový olej Primadonna
· 1 hrst vlašské ořechy Alesto
· 3 zralý fík
· 3 lahůdková cibulka
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· čerstvý tymián
· 6 plátků prosciutto Dulano
· 1 hrst salát mix
· 2 lžíce máslo Pilos
· 1 citron (šťáva)
· 1 hrst parmazán (hobliny) Milbona
· balzamikový ocet Italiamo


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/salat-s-dyni-prosciuttem-fiky-a-parmazanem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava dýně
0:50 Příprava ingrediencí do salátu
1:20 Restování a okořenění dýně
2:05 Opékání prossciuto
2:26 Dodělání, smíchání všech ingrediencí
4:00 Přidání parmezánu a servírování