Salát z brambor a cibule pečených v popelu - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Brambory pečené v popelu zná skoro každý. Už jste z nich ale zkusili vyrobit salát? Kromě celých brambor stačí do alobalu zabalit i celé neloupané cibule a společně jim dopřát hodinku mezi žhavými uhlíky. Samotný cibulovo-bramborový salát pak doplní dresink z dijonské hořčice a medu, kozí sýr a sušená rajčata. Jaký netradiční salát je váš oblíbený?

Suroviny:
4 velká cibule
1 kg velké brambory
sůl
50 ml panenský slunečnicový olej
4 lžíce dijonská hořčice
2 lžíce med
4 lžíce jablečný ocet
4 lžíce citronová šťáva
100 ml panenský olivový olej
pepř
100 g sušená rajčata
300 g čerstvý kozí sýr
2 hrsti čerstvá rukola

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/salat-z-brambor-a-cibule-pecenych-v-popelu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:10 Zabalení cibule
0:25 Zabalení brambor
0:52 Pečení v popelu
1:26 Příprava dressingu
1:59 Krájení brambor a cibule do salátu
3:16 Servírování
3:31 Dokončení salátu
3:46 Závěr