Salát z rýžových nudlí s kachnou a krevetami - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Napadlo by vás připravit salát z kachny? V Asii to je vcelku běžná věc. Kromě toho, že v něm najdete pečené kachní prso, pochutnáte si i na krevetách, rýžových nudlích a spoustě zeleniny. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak správně uvařit rýžové nudle, aby se neslepily, jak ochutit krevety sladkou chilli omáčkou a sójovou omáčkou i jak připravit netradiční asijský dresink s limetkovou šťávou. Do salátu pak přijde ještě mrkev, červená cibule, lahůdková cibulka nebo pálivá paprička. Nakonec už budete samozřejmě potřebovat pečenou kachnu (ať už se jedná o zmiňovaná prsa, nebo třeba zbytek stehýnek z nedělního oběda). Jak si kachýnku nejraději dopřáváte vy?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/salat-z-ryzovych-nudli-s-kachnou-a-krevetami

Suroviny:
- 1 celá kachna bez drobů
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- 1 lžíce celého kmínu Kania
- 400 g vařených tenkých rýžových nebo skleněných nudlí Vitasia
- 200 g vařených loupaných krevet
- 4 lžíce sladké chilli omáčky Vitasia
- 2 lžíce sójové omáčky Vitasia
- 2 limetky (šťáva)
- 1 lžička třtinového cukru Belbake
- 1 červená cibule
- 100 g mrkve
- 1 svazek lahůdkové cibulky
- 1 pálivá paprička
- 50 g solených a pražených arašídů Alesto
- 50 g solených a restovaných kešu ořechů Alesto
- hrst čerstvého koriandru
- hrst smažených krevetových lupínků Vitasia

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe