Saláty pro každou příležitost – mizuna, dubáček i mangold - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Ledový salát nebo polníček zná takřka každý, ale v kuchyni se objevuje celá řada méně tradičních salátu, které byste rozhodně měli vyzkoušet! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém představuje ty nejzajímavější z nich. Společně se podíváte na pak choi, které je chuťově podobné kedlubně a překvapivě se používá spíše v teplé kuchyni – restované. Dalším netradičním kouskem je frisée neboli štěrbák, který je pevný a kromě salátů se používá i na ozdobu všemožných jídel. O něco známější je čekanka nebo mangold. Ten se nehodí jen do studené kuchyně, ale snadno doplní nebo nahradí vařený špenát. Na závěr zjistíte ještě, co za saláty jsou dubáček nebo mizuna – salát s drobnými lístky, který je nejenom chutný, ale skvělý na dozdobování hotových jídel. Který z nich jste už vyzkoušeli?


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/salaty-pro-kazdou-prilezitost-mizuna-dubacek-i-mangold

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes

0:00 Úvod
0:10 Pak choi
0:40 Frisee
1:29 Čekanka
2:03 Čekankové puky
2:50 Dubák
3:08 Mangold
3:33 Mizuna
3:51 Závěr