SEKANÁ! - Recept | Když Vaří Babička

Podrobný recept na sekanou:
Budeme potřebovat:
500 g mletého masa (hovězí a vepřové, půl na půl)
3 vejce
1 velká cibule, nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku, prolisované
vrchovatá lžička soli
1/4 lžičky mletého černého pepře
1 lžíce majoránky
1 lžička plnotučné hořčice
50 ml mléka
1 hrnek strouhanky (po ouško = cca 60 g)
50-100 g anglické slaniny nakrájené nadrobno
cca 50 ml vody na podlití

Postup:
Všechny uvedené suroviny důkladně promícháme. Vytvarovanou šišku přendáme do vymaštěného pekáčku a podlijeme vodou. Přikryté pečeme na 160°C asi hodinu, pak odkryjeme a dopékáme při 200°C zhruba půl hodiny. Po odkrytí hlídáme, aby sekaná byla stále podlitá a přeléváme ji vypečenou šťávou.

Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram a označ mě @kdyzvaribabicka

Také mě můžete sledovat na sociálních sítích:
Instagram: http://bit.ly/kdyzvaribabickaig
Facebook: http://bit.ly/kdyzvaribabickafb

Tvorba videa:
obsazení: Babička
kamera: Hendys
střih: Hendys
intro: Thr0nSK

obchodní záležitosti: kdyzvaribabicka@gmail.com

© Když Vaří Babička, Hendys 2017