Skořicové churros s čokoládovou omáčkou - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Víte, co to jsou churros? Tento ve Španělsku velmi oblíbený dezert vzdáleně připomíná české koblihy, ale jeho základem je odpalované těsto. To si jednoduše připravíte i doma – obzvláště snadno pak pomocí návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Hotové těsto pak stačí naplnit do cukrářského sáčku, ze kterého můžete vytlačovat jednotlivé churros přímo do horkého oleje. Po usmažení je stačí obalit ve směsi cukru a skořice a podávat například tradičně s čokoládovou omáčkou! Už jste tuto pochoutku někdy zkusili? Co na ni říkáte?

Suroviny:
· 240 ml voda
· 110 g máslo
· 2 lžičky krupicový cukr
· sůl
· 125 g hladká mouka
· 3 vejce “M”
· na smažení rostlinný olej
· na obalení krystalový cukr
· na obalení mletá skořice
· 300 g čokoláda na vaření (52 %)
· 150 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/skoricove-churros-s-cokoladovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:05 Odpalované těsto
0:25 Přidání dalších ingrediencí a vaření
1:15 Schladnutí těsta
1:25 Vmíchání vajec do těsta
1:50 Vychladnutí těsta
2:08 Těsto do oleje
2:48 Příprava cukru na obalování
3:12 Obalování a servírování