SLANÉ VDOLEČKY - Recept | Když Vaří Babička

Podrobný recept na slanné vdolečky:

Budeme potřebovat:
60 dkg hladké mouky
3 dkg droždí
6 dkg sádla
2 žloutky
šálek mléka (cca 250 ml)
lžička soli
lžíce cukru do kvásku
vejce na potření
mák
hrubozrnou sůl
olej na vymazání plechu
rozpuštěné máslo na potření upečených vdolků

Postup:
Rozdrobené droždí smícháme se lžící mouky, lžící moučkového cukru a několika lžícemi vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
Mouku přesejeme do mísy, přidáme sůl, rozpuštěné sádlo, v mléce rozmíchané žloutky, kvásek a za průběžného dolévání zbylého mléka dle potřeby, vypracujeme hladké těsto. Přikryté necháme na teplém místě kynout asi hodinu. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme vdolečky, které necháme ještě chvíli na vále kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a natřenou stranou omočíme v máku. Nakonec posypeme hrubozrnou solí a přendáme na plech vymazaný olejem. Pečeme na 180°C dozlatova asi půl hodiny. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem. Peču z poloviční dávky a při průměru vykrajovátka 6 cm stačí na jeden plech.

Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram s #kdyzvaribabicka

Také mě můžete sledovat na sociálních sítích:
Instagram: http://bit.ly/kdyzvaribabickaig
Facebook: http://bit.ly/kdyzvaribabickafb

Tvorba videa:
obsazení: Babička
kamera: Hendys
střih: Hendys
intro: Thr0nSK

obchodní záležitosti: kdyzvaribabicka@gmail.com

© Když Vaří Babička, Hendys 2020