Smažená kuřecí křidélka v těstíčku - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU
Kuřecí křidélka patří k oblíbené dobrotě, kterou si často dopřáváme pečenou. Když už se odhodláte pustit do smažení, pochutnáte si možná ještě o krapet víc! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak křidélka naporcovat a také jak namíchat marinádu z pikantní omáčky piri piri. Zatímco se budou křidélka marinovat v lednici, připravíte i těstíčko a směs na obalování, do které přijde spousta koření, včetně tymiánu, oregana nebo sladké i pálivé papriky. ️ Po smažení stačí už jen nachystat jako přílohu salát coleslaw a můžete si dát do nosu! Jak máte kuřecí křídla nejraději vy?
Suroviny:
Křidélka:
· 1 kg kuřecí křídla XXL Řezníkova čerstvá porce
· 4 lžíce pálivé omáčky (např. piri piri)
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· na smažení rostlinný olej Vita D‘or
Těstíčko:
· 150 g hladká mouka Belbake
· 2 vejce „M“
· 150 ml perlivá voda Saguaro
Kořeněná obalovací směs:
· 300 g hladká mouka Belbake
· 2 lžíce sušené oregano
· 1 lžíce sušený tymián Kania
· 2 lžíce mletý černý pepř 4 barev Kania
· 1 lžíce granulovaný česnek Kania
· 1 lžíce sladká mletá paprika Kania
· 1 lžíce pálivá mletá paprika Kania
· 1 lžíce sůl Kania
Podávání:
· salát Coleslaw
· sladká chilli omáčka Kania
· listy řapíkatého celeru
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/smazena-kureci-kridelka-v-testicku
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Marinování kuřecích křídel
0:55 Příprava těstíčka
1:25 Suchá obalovací směs
2:00 Obalování křídel
2:56 Dokončení a servírování
3:20 Závěr
Suroviny:
Křidélka:
· 1 kg kuřecí křídla XXL Řezníkova čerstvá porce
· 4 lžíce pálivé omáčky (např. piri piri)
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· na smažení rostlinný olej Vita D‘or
Těstíčko:
· 150 g hladká mouka Belbake
· 2 vejce „M“
· 150 ml perlivá voda Saguaro
Kořeněná obalovací směs:
· 300 g hladká mouka Belbake
· 2 lžíce sušené oregano
· 1 lžíce sušený tymián Kania
· 2 lžíce mletý černý pepř 4 barev Kania
· 1 lžíce granulovaný česnek Kania
· 1 lžíce sladká mletá paprika Kania
· 1 lžíce pálivá mletá paprika Kania
· 1 lžíce sůl Kania
Podávání:
· salát Coleslaw
· sladká chilli omáčka Kania
· listy řapíkatého celeru
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/smazena-kureci-kridelka-v-testicku
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Marinování kuřecích křídel
0:55 Příprava těstíčka
1:25 Suchá obalovací směs
2:00 Obalování křídel
2:56 Dokončení a servírování
3:20 Závěr