Smažené sardinky s rajčatovým dipem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Už vás někdy na dovolené u moře přepadla skvělá vůně čerstvě smažených sardinek? Tuhle pochoutku, kterou běžně znáte spíše ze středomoří, si můžete připravit snadno i doma. Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí, jak připravit sardinky na smažení, ale hlavně jak k nim namíchat skvělou rajčatovou salsu z drcených rajčat, cibule, česneku a bylinek. S trochou salátu vám sardinky poslouží jako skvělé hlavní jídlo, ale dopřát si je můžete třeba i namísto chipsů při večerním sledování televize. Už jste někdy tuhle dobrotu vyzkoušeli?

Suroviny:
Dip:
· 400 g krájená rajčata Baresa
· 1 x červená cibule
· 1 hrst čerstvý koriandr
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· keramický mlýnek s chilli Kania
· 2 stroužky česnek
Sardinky:
· 100 g hladká mouka Belbake
· 20 g mletá pálivá paprika Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 800 g čerstvé sardinky bez hlavy
· 2 x vejce „M“
· řepkový olej Vita D'or
· 1 x citron
· francouzská bageta

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/smazene-sardinky-s-rajcatovym-dipem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Rajčatová salsa
1:10 Obalování sardinek
1:33 Smažení sardinek
2:20 Dochucení
2:33 Servírování