Špaldové rohlíky - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Znáte něco lepšího než čerstvě upečený rohlík s máslem? My ano – je to čerstvě upečený DOMÁCÍ rohlík s máslem! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na domácí špaldové rohlíky, které hravě zvládne prakticky každý. Zjistíte, jak správně nachystat kynuté těsto i jak vytvarovat rohlíky ze srolovaného plátu těsta ve tvaru trojúhelníku. Po troše geometrie stačí rohlíčky už jenom potřít vodou a posypat vším, co máte rádi - hrubozrnnou solí, kmínem, mákem anebo třeba sezamem! S čím si je dáte vy?

Suroviny na 14 rohlíků:
500 g celozrnné špaldové mouky + na podsypání
60 g vepřového sádla
21 g čerstvého droždí
1 lžička krupicového cukru
1 lžička soli
320 g plnotučného mléka
hrubozrnná sůl
celý kmín


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/spaldove-rohliky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:37 Vypracování těsta v robotu
0:45 Kynutí těsta
0:55 Příprava bochánků
1:16 Vyválení bochánků
1:52 Vyválení rohlíků
2:50 Nakynutí rohlíků a příprava před pečením
3:22 Pečení
3:40 Servírování do ošatky