Špenátový cop z kynutého těsta - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Velikonoční pečení nemusí být jen beránek a nádivka! Podívejte se na video recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který upekl slaný velikonoční cop z kynutého těsta a špenátovou náplní. Naučíte se, jak připravit jednoduché kynuté těsto s kmínem i jak namíchat špenátovou náplň (špenát můžete použít mražený, ale i čerstvý – blanšírovaný) se sýrem feta. I když se bude cop na velikonoční tabuli vyjímat, nebojte se – jeho pletení je náramně snadné. Budete potřebovat jen jeden ostrý řez a pár prohození takto vzniklých pramenů. Co na Velikonoce pečete vy?

Suroviny:
Těsto:
· 375 g hladká mouka
· 21 g čerstvé droždí
· 1 špetka krupicový cukr
· 75 g máslo
· 2 × vejce „M“
· 1 lžička celý kmín
· 230 ml plnotučné mléko
· 1 špetka sůl
· na pomoučnění hladká mouka
· na posypání celý kmín

Náplň:
· 30 ml bio extra panenského olivového oleje
· 4 stroužky česnek
· 1 × cibule
· 150 g listový špenát
· sůl
· pepř
· 100 g feta sýr

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/spenatovy-cop-z-kynuteho-testa

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:47 Vypracování těsta a kynutí
1:00 Příprava náplně
2:00 Vyválení těsta
3:00 Plnění těsta
3:22 Zarolování těsta
3:42 Rozříznutí rolády
4:02 Zapletení rolády
4:11 Dokončení na plechu a příprava k pečení
4:46 Pečení
4:57 Servírování