Srílanský street food - smažené rybí kuličky - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Na své cestě po Srí Lance objevoval šéfkuchař Roman Paulus i tamější street food. Mezi nejoblíbenější pouliční pochoutky tam patří smažené tuňákové kuličky, které se můžete naučit připravovat i doma. Aby chutnaly opravdu autenticky, budete potřebovat pestrou směs koření, do které patří mimo jiné i cejlonská skořice, zázvor, římský kmín, chilli nebo kurkuma. ️ Samotný základ na kuličky pak stačí namíchat z tuňáka (vařeného nebo konzervovaného), zelených banánů na vaření a brambor. Pak budete potřebovat už jen klasický trojobal a pár minut smažení v oleji. A jaká je vaše oblíbená „street food“ pochoutka?

Suroviny:
· 2 lžíce kokosový olej
· 50 g šalotka
· 5 × kari lístek
· 1 lžička strouhaný zázvor
· 2 stroužky česnek
· 1 lžíce cejlonská skořice
· 1 lžička drcené chilli
· 0,5 lžičky římský kmín
· 1 lžička mletý pepř
· 1 lžička mleté chilli
· 1 lžička mletá kurkuma
· 1 × banán na vaření (plantain)
· 200 g vařený tuňák
· 300 g vařené brambory
· na obalení strouhanka
· na obalení vejce
· na obalení hladká mouka
· na smažení rostlinný olej


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/srilansky-street-food-smazene-rybi-kulicky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:15 Smíchání základu na pánvi
0:58 Příprava základní směsi
1:38 Tvarování kuliček
1:42 Obalování v trojobalu
1:53 Smažení
1:56 Servírování