Šťavnatá kachní prsa s kuskusovým salátem - M.Ihnačák - RECEPTY K.LIDLU

Kachna patří mezi oblíbená sváteční jídla a stejně můžete pojmout i tento recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ten připravil kachní prsíčka s kůží restovaná v pánvi a dopékaná v troubě. Zjistíte, jak kůži na prsou správně nařezat, aby byla co nejvíce křupavá, i jak připravit přílohu v podobě salátu s kuskusem. Kuskus chutná nejlépe, když ho před uvařením lehce orestujete, což vám dá dost času na přípravu zeleniny a ovoce, které do salátu přijdou – okurky, řapíkatého celeru, avokáda a jablka. Pro ještě lepší chuť přidejte nakonec trochu máty a můžete servírovat! Kdy jste si na kachně naposledy pochutnali vy?

Suroviny:
· 500 g kachní prsa
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 150 g kuskus Golden Sun
· olivový olej Primadonna
· ½ okurka
· 3 řapíky celer
· 1 avokádo
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 1 jablko
· 2 limetka
· 2 lžíce máslo Pilos
· 1 hrst čerstvá máta

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/stavnata-kachni-prsa-s-kuskusovym-salatem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:14 Příprava masa
0:43 Příprava kuskusu
1:12 Příprava zeleniny
2:12 Pečení masa
2:12 Dokončení salátu a masa
3:59 Servírování