Šťavnatá pečená husa s kmínem, medem a kořenovou zeleninou - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Svatomartinskou husu si můžete připravit na stovky různých způsobů, ale tenhle podle šéfkuchaře Marcela Ihnačákay byste rozhodně měli vyzkoušet! Dvě a půl hodiny pečená husa na kmínu, citronech a bílém suchém víně je zárukou šťavnatosti a výborné chuti. Jako přílohu si připravíte kořenovou zeleninu – celer, petržel a mrkev – vařenou a orestovanou dokřupava. Když budete vše podávat s mladým vínem, můžete si být jisti, že se k vám hosté rádi vrátí i příští rok! Jak svatomartinskou husu nejraději připravujete vy?

Suroviny:
· 1 husa bez drobů Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 lžička celý kmín Kania
· 300 ml bílé suché víno
· 500 g celer
· 500 g mrkev
· 500 g petržel
· 3 lžíce med
· 2 bio citrony
· 8 stroužků česnek
· olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· čerstvá listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/stavnata-pecena-husa-s-kminem-medem-a-korenovou-zeleninou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:16 Příprava masa na pekáč a pečení
1:05 Příprava přílohy kořenové zeleniny
1:35 Podlití husy
2:36 Příprava přílohy
3:46 Vyndání husy a servírování