Steak z tuňáka s rajčatovou salsou a brokolicí - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Lehké jídlo, které je rychle hotové – to je snad ta nejoblíbenější kombinace, kterou můžete v moderní kuchyni zažít. ‍ Šéfkuchař Marcel Ihnačák si do své kuchyně pozval hosta, aby spolu připravili steak z tuňáka. A protože to je rychlovka, naučíte se připravit i skvělou rajčatovou salsu v lehce netradičním provedení – s medem, zázvorem a olivami. Jako příloha pak poslouží brokolice s lahůdkovou cibulkou, řapíkatým celerem a samozřejmě i trochou nasekaného česneku. Nakonec už stačí jen opéct samotné tuňákové steaky a můžete se pustit do servírování. ️ Jaký je váš nejoblíbenější recept s tuňákem? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
· olivový olej Primadonna
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 5 stroužků česnek
· 300 g brokolice
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 1 hrst zelené olivy bez pecek Baresa
· 100 g cherry rajčata (mix barev)
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 lžička strouhaný zázvor
· 2 lžíce med
· 2 řapíky celeru
· 350 g steak z tuňáka
· 400 g krájená rajčata Baresa
· 1 × limetka (šťáva)
· 70 g máslo Pilos

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/steak-z-tunaka-s-rajcatovou-salsou-a-brokolici

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:52 Příprava salsy
2:12 Příprava brokolice
2:40 Příprava rajčat
3:08 Dodělání základu salsy
4:08 Dodělání brokolice
4:27 Příprava ryby
5:08 Dochucení salsy
6:01 Smažení tuňáka
6:10 Restování brokolice na pánvi
6:28 Dochucení tuňáka a brokolice
7:24 Servírování