Strapačky s Paloučkem a nakládanou mrkví - R.Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Strapačky jsou blízkým příbuzným slovenských halušek a také se podobně připravují! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přípravu strapačkového těsta (které můžete použít i coby haluškové těsto) a omáčky z krémového sýru Palouček, se kterou bramborové nočky podává. ‍ Před samotným servírováním doporučujeme strapačky s krémovou omáčkou ozdobit ještě najemno nadrobeným sýrem feta, pažitkou a ideálně i nakládanou zeleninou. Už jste strapačky někdy doma připravovali?

Strapačky:
· 300 g hrubá mouka Belbake
· 200 g polohrubá mouka Belbake
· 3 vejce „M“
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 250 ml plnotučné mléko Pilos
· 300 g brambory
· 200 g čerstvý sýr Palouček Pilos
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 200 g feta sýr Milbona
· 2 lžíce čerstvá pažitka
Nakládaná mrkev:
· 200 g mrkev
· 100 ml jablečný ocet
· 100 g krupicový cukr Belbake
· 1 lžička sůl Kania
· 200 ml voda

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/strapacky-s-palouckem-a-nakladanou-mrkvi

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:11 Příprava těsta
0:55 Těsto do vody přes sítko
1:28 Výroba omáčky na pánvi
2:27 Dozdobení a servírování