Sváteční vánočka pletená ze šesti - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Vánočka patří neodmyslitelně k prosincovým svátkům. Pokud si rovnou netroufáte na tradiční pletenou z devíti pramenů, můžete začít trénovat na jednodušší variantě ze šesti. Šéfkuchař Roman Paulus vás celým postupem provede. Naučíte se, jak založit kvásek i jak připravit vánočkové těsto. Nakonec zjistíte, že uplést vánočku ze šesti pramenů je doopravdy jednoduché a pochutná si na ni celá rodina. Třeba s máslem a medem (nebo marmeládou) k snídani! S čím máte vánočku nejraději vy?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/svatecni-vanocka-pletena-ze-sesti

Suroviny:
- 30 g droždí
- 80 g krupicového cukru
- 150 ml plnotučného mléka
- 100 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžíce citronové kůry
- 100 g másla
- 4 vejce „M“
- 1 vanilkového cukru
- špetka soli
- 50 g rozinek
- asi 100 ml tuzemáku
- hrst nahrubo nasekaných mandlí
- moučkový cukr na zasypání

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe